Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

GUDSTJENESTEN TIL EFTERSYN OG DEBAT – ÅBENT DEBATMØDE

Dato
Torsdag d. 25. november 2021, kl. 18:30
Sted
Ubby Forsamlingshus

Som nævnt i tidligere numre af kirkebladet, er debatten i folkekirken i fuld gang. Hvordan skal gudstjenesten se ud i fremtiden? Trænger ritualerne for dåb og nadver til en justering?

Og hvad med selve forløbet af gudstjenesten søndag formiddag med bønner, bibellæsninger, prædiken, salmer og kirkemusik?

Folkekirkens biskopper har lagt op til en bred folkelig debat om gudstjenesten. Vi skal også have debatten her i Kalundborg Provsti og Hvidebæk Pastorat.

I samarbejde med Menighedsrådsforeningen i Kalundborg Provsti indbydes til en aften med gudstjenesten i centrum. Alle er velkomne, om du er præst, menighedsrådsmedlem, kirkegænger eller bare nysgerrig.

Der vil være korte oplæg ved fire dygtige teologer: Birgitte Kragh Engholm, præst ved Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro og fremtidsforsker, forfatter til bogen ”Den fremtidsgodkendte folkekirke” (2016), Jørgen Demant, præst i Lyngby, sekretær for biskoppernes liturgiudvalg og forfatter til bogen ”Søndag morgen – mødet mellem Gud og mennesker” (2006), Signe Malene Berg, præst ved Københavns Domkirke og kendt for sit arbejde med natkirkens liturgiske værksted, og Rasmus H. C. Dreyer, præst på Agersø og Omø og kirkehistoriker, aktuel med bidrag til ”Nådens Sprogdragt. Et forsvar for folkekirkens liturgiske arv” (2021).

Efter oplæggene starter samtalen med oplægsholderne helt tæt på rundt omkring bordene. Så vi alle kan blive inspireret og tale om aftenens tema ud fra de forskellige vinkler fra oplægsholderne, samt det fælles tema om gudstjenesten og ritualerne.

Vi byder på mad og drikke undervejs i forløbet. Det hele varer ca. 3 timer.